skip to Main Content

Το Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα να καλύψει τις ανάγκες του Αγροτικού τομέα και της Βιομηχανίας Παραγωγής και Τυποποίησης Ελαιολάδου, έχει θέσει ως στόχο την παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση και κατανάλωση ελληνικού ελαιόλαδο ελεγμένης ποιότητας που πιστοποιείται μέσω αναλύσεων βασισμένων σε εθνικά και διεθνή πρότυπα.
Για το σκοπό αυτό στο Εργαστήριο εκτελείται μεγάλος αριθμός διαπιστευμένων δοκιμών (χημικών και οργανοληπτικών) σε δείγματα ελαιολάδου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Κανονισμό (ΕΟΚ) ΑΡΙΘΜ. 2568/91 με τις τροποποιήσεις του, καθώς και μεθόδους ISO και μεθόδους του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (IOC).
Το Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης επίσης αποτελεί και επίσημα συνεργαζόμενο Εργαστήριο με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ως προς την οργανοληπτική εξέταση δειγμάτων εξαιρετικού παρθένου και παρθένου ελαιολάδου στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων συμμόρφωσης τυποποιημένων ελαιολάδων κατά την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΟΚ) 2568/91
Τέλος το Εργαστήριο έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με σκοπό την υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ελιάς και αμπέλου στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου μέσω της γενετικής ταυτοποίηση ποικιλιών ελιάς και αμπέλου και τον χημικό χαρακτηρισμό των προϊόντων τους.

Back To Top
×Κλείσε την αναζήτηση
Αναζήτηση