skip to Main Content

Η Βελτίωση της Αμπέλου περιλαμβάνει

(i) την παραδοσιακή μεθοδολογία (τεχνητή επικονίαση) κατά την οποία δημιουργούνται νέες ποικιλίες μετά από στοχευμένη διασταύρωση μεταξύ γονεϊκών ποικιλιών που έχουν επιλεγεί εξαιτίας συγκεκριμένων επιθυμητών χαρακτηριστικών, και

(ii) τις εφαρμογές της σύγχρονης επιστήμης του DNA και των μοριακών προσεγγίσεων που επιτρέπουν την παρακολούθηση (παρουσία/απουσία) επιθημητών χαρακτηριστικών περιορίζοντας στο ελάχιστο τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας νέων ποικιλιών. Επίσης, μέρος της Βελτίωσης αποτελεί η εύρεση και αποτύπωση της γενετικής ταυτότητας του φυτικού υλικού, και των γενετικών διαφοροποιήσεων μεταξύ των ατόμων των ποικιλιών.

Back To Top
×Κλείσε την αναζήτηση
Αναζήτηση