skip to Main Content

Στο Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας στεγάζεται ένα από τα τρία Εργαστήρια Ποιότητας Ελαιολάδου του ΙΕΛΥΑ.

Πεδία έρευνας αποτελούν:

  • Αξιολόγηση της σύστασης, των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και των αντιοξειδωτικών των εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων που παράγονται στο νομό Μεσσηνίας και τυποποιούνται με την ένδειξη Π.Ο.Π. Καλαμάτας.
  • Επίδραση της ποικιλίας και του σταδίου ωριμότητας των καρπών στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στη διατροφική αξία των εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων.
  • Μελέτη της σύστασης, των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της διατροφικής αξίας εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων που τυποποιούνται με τις ενδείξεις Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε..
  • Αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιόλαδων που προέρχονται από ελαιώνες όπου εφαρμόζονται αειφορικά μοντέλα διαχείρισης.
Back To Top
×Κλείσε την αναζήτηση
Αναζήτηση