Καυκαλέτου Μίνα Δρ.
Ερευνήτρια Δ', Καλαμάτα
Τεχνολογία & ποιότητα Ελαιολάδου
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
- Η φυσιολογία της ωρίμανσης του ελαιόκαρπου.
- Ο προσδιορισμός του κατάλληλου σταδίου συγκομιδής ελιών διαφορετικών ποικιλιών, ανάλογα με τη μετέπειτα χρήση του καρπού (ελαιόλαδο ή βρώσιμη ελιά), με στόχο την ικανοποιητική ποσοτικά παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.
- Η χρήση προσυλλεκτικών χειρισμών με ρυθμιστές αύξησης και φυτικούς μεταβολίτες στην ελαιοκαλλιέργεια.
- Η εφαρμογή σύγχρονων μετασυλλεκτικών τεχνικών, με στόχο τη μείωση των απωλειών και τη διατήρηση της διατροφικής αξίας των ελαιοκομικών προϊόντων.
Πληροφορίες Επικοινωνίας
Kafkaletou Mina, Ouzounidou Georgia, Tsantili Eleni 2021 Fruit Ripening, Antioxidants and Oil Composition in Koroneiki Olives (Olea europea L.) at Different Maturity Indices Agronomy, 11, 122.