Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) για τη διενέργεια αναλύσεων ελαιολάδου σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2017. Παρέχει:
Τι προσφέρουμε
✔️ Προσδιορισμός οξύτητας
✔️ Προσδιορισμός φασματοφωτομετρικής εξέτασης στο υπεριώδες (Κ232, Κ270 και ΔΚ)
✔️ Προσδιορισμός αριθμού υπεροξειδίων
✔️ Οργανοληπτική Αξιολόγηση
✔️ Προσδιορισμός Αλκυλεστέρων-Αιθυλεστέρων
✔️ Προσδιορισμός Ξένων Υλών
✔️ Προσδιορισμός υγρασίας και πτητικών – υγρασίας κατά KarlFischer
✔️ Προσδιορισμός ολικού φαινολικού κλάσματος
✔️ Προσδιορισμός 1,2-διγλυκεριδίων
✔️ Προσδιορισμός σύστασης στερολών (ερυθροδιόλη – ουβαόλη)
✔️ Προσδιορισμός λιπαρών οξέων
✔️ Προσδιορισμός των τριγλυκεριδιων με ΔECN42
✔️ Προσδιορισμός κηρών
✔️ Προσδιορισμός αλειφατικών αλκοολών
✔️ Προσδιορισμός 3,5-στιγμασταδιένιο
✔️ Προσδιορισμός υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων
✔️ Προσδιορισμός ιχνών μετάλλων (Cu, Fe)
✔️ Προσδιορισμός αλογονωµένων πτητικών διαλυτών
✔️ Προσδιορισμός υπολειμμάτων πλαστικοποιητών
✔️ Τη δυνατότητα οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένου ελαιολάδου από άρτια εκπαιδευμένη και διαπιστευμένη ομάδα δοκιμαστών.
✔️ Αναλύσεις ελαιοπεριεκτικότητας ελιάς και ελαιοπυρήνα και τη δυνατότητα εργαστηριακής εξαγωγής ελαιολάδου.
Πού απευθυνόμαστε
Στον παραγωγό, έμπορο, τυποποιητή (εμφιαλωτή) και καταναλωτή
Τα εργαστήρια μας μπορείτε να τα βρείτε
- Chania
- Kalamata
- Μυτιλήνη
Πληροφορίες:
Εργαστήριο Χανίων: Δρ. Γ. Καλαντζάκης (2821083437), Ε. Μπαρμποπούλου (2821083417), Α. Παπαμανωλιουδάκη (2821083418).
Εργαστήριο Καλαμάτας: Δρ Μ. Καυκαλέτου (2721029812), Π. Κάτσαρης (2721091984), Α. Καρδιμάκη (2721929812)
Εργαστήριο Μυτιλήνης: Α. – Ε. Κουζούμη (2251093463)